Ljudböcker gör det roligare att löpträna

Många gånger lockar det mer att slänga sig i soffan med en god bok istället för att ta sig ut i löpspåret efter jobbet. Men med en fängslande ljudbok kan du få båda delarna.  Nedan följer en lista på hur ljudboken kan göra din löpträning roligare.

1. Glöm bort vardagsomgivningen och löpträna i ljudbokens magiska värld

När du tar dig ut i det gamla elljusspåret som du känner till utan och innan kan upplevelsen varieras med en god ljudbok. Istället för att lyssna på samma träningsspellista om och om igen kan du göra varje löprunda unik med en ny ljudbok.

Är ljudboken tillräckligt fängslande kan du nästan ”glömma bort” att du är ute och springer för en stund. Och springer du inne på ett löpband kan inomhusmiljön bytas ut mot ljudbokens magiska värld.

2. Både påläst och vältränad

Kanske är tiden knapp och du behöver välja mellan att läsa din bok eller att löpträna. Väljer du att lyssna på boken medan du springer istället är det inget problem längre.

När du kommer hem efter löpturen har du både fått din dagliga träning, kommit ännu längre i din spännande ljudbok och har tid över för andra vardagsbestyr.

3. Du får bara lyssna på boken när du löptränar

För att hålla motivationen uppe och kämpaglöden igång är ett tips att låta ljudboken vara något du bara får lyssna på när du löptränar.

Har du hittat en ljudbok som är riktigt spännande och som du har svårt att slita dig ifrån, kommer du också få svårt att slita dig från löpträningen. Då kommer löpträningen istället bli något som du kommer att se fram emot.

4. Lär dig mer om löpning

Utbudet av ljudböcker som handlar om löpträning utökas ständigt. Varför inte passa på att lära dig själv mer om löpträning samtidigt som du löptränar.

Idag finns det flera bra streamingtjänster med stora utbud av ljudböcker. De flesta kan du testa gratis i 14 dagar, för att hitta den tjänst som passar dig bäst.